Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Νέος Οδηγός Σπουδών, Νέα προβλήματα. Ας δοθεί άμεσα λύση

Συνάδελφοι,
Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο χειμερινό εξάμηνο. Μαζί με τις εγγραφές όμως άρχισαν και τα διάφορα προβλήματα αφού βάση του νέου οδηγού σπουδών δηλώνονται υποχρεωτικά όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα. Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα μεγαλύτερα έτη με τα εργαστήρια Φυσικής.
Σύμφωνα με απόφαση του τμήματος κανείς φοιτητής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 εργαστήρια Φυσικής σε ένα εξάμηνο. Επιπλέον ο θεσμός του ένατου μαθήματος (δήλωση μίας θεωρίας εργαστηρίου ως ένατο μάθημα) σταμάτησε να ισχύει πριν από ένα χρόνο ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Σπουδών.
Ενώ, λοιπόν, πολύ φοιτητές περίμεναν να έχουν δηλωμένο μόνο ένα εργαστηριακό μάθημα, αντ’ αυτού υπάρχουν φοιτητές που έχουν 2 ή 3 ακόμα και 4 εργαστήρια. Υπάρχουν φοιτητές που πέρσι λόγο άρσης προαπαιτούμενων παρακολούθησαν κανονικά κάποια εργαστήρια Φυσικής ενώ τώρα δεν μπορούν επειδή ισχύουν πάλι κανονικά οι προαπαιτήσεις. Υπάρχουν φοιτητές που έχουν περάσει το Φ2 έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο 1 και επειδή δεν το έχουν περάσει δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο 2. Αν το ψάξει κάποιος ακόμα πιο αναλυτικά το ζήτημα θα βρει αρκετές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Θεωρούμε πως όλο αυτό το σκηνικό δεν αρμόζει σ’ ένα σοβαρό Τμήμα και καλούμε την διοίκηση του Τμήματος να πάρει άμεσα θέση επί του ζητήματος. Καλούμε την Επιτροπή Σπουδών να συνεδριάσει άμεσα επί του θέματος με ΟΛΑ της τα μέλη και όχι μόνο τους καθηγητές, όπως γίνεται τον τελευταίο χρόνο.
Ως Π.Α.Σ.Π. Φυσικού προτείνουμε τα εξής:
• Οι φοιτητές άνω του 6ου έτους, που είναι με τον παλιό εργαστηριακό οδηγό σπουδών, να μπορούν να δηλώσουν ένα εργαστήριο αν οι ίδιο θέλουν και να μην τους δηλώνονται υποχρεωτικά όλα τα εργαστήρια.

• Για τους φοιτητές από το 5ο έτος και κάτω, που είναι σύμφωνα με τον νέο εργαστηριακό οδηγό σπουδών, όσοι είχαν δηλώσει και παρακολουθήσει πέρσι κάποιο εργαστήριο Φυσικής και δεν έχουν προσβάσιμο βαθμό, να μπορούν να το δηλώσουν και φέτος και αν κριθεί απαραίτητο (βαθμός αναφορών μικρότερος του 5) να το παρακολουθήσουν από την αρχή.

Με αίσθημα ευθύνης,
Π.Α.Σ.Π. ΦΥΣΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου